Preview Mode Links will not work in preview mode

Lyckliga gatan


May 20, 2019

I veckans Lyckliga gatan har Agnes & Sofia sällskap av doktorn, Supernannyn, debattören och modellen Anna-Karin Wyndhamn! Temat för samtalet är feminina uttryck i stilkoder och i livet, och kvinnors möjligheter att leva ut sin kvinnlighet från barndom till mammaskap. I avsnittet går vi på djupet kring hur akademiker egentligen ser ut och om det är okej att ha überfeminin stil, om man kan se folks klasstillhörighet och mycket annat.

Dessutom: Får man stanna hemma med sina barn länge eller är man hjärntvättad av patriarkatet om man stannar mer än exakt ett år? Finns det ett rätt sätt att vara kvinna eller mamma? Kan man välja bort STEM-fälten med hedern i behåll och hur långt ska universiteten gå för att locka till sig kvinnor?

Swish: 0709555659 https://patreon.com/lyckligagatan https://paypal.me/spfoia https://www.youtube.com/channel/UClWG17dY157KhEJGA8WZsGg https://www.instagram.com/lyckligagatanpodd/ https://www.facebook.com/lyckligagatanpodd/ 1E5i4XpaazU6RsnuSLazMeL5tADbL1cErj

 
00:00-10:09 Introduktion och bakgrund: Från intersektionalitet till Jordan B. Peterson. Manligt och kvinnligt i genusvärlden. 
10:12-29:20 Om att klä sig überfeminint, försåtliga kommentarer och uppmuntrande komplimanger. Stilkoder i akademin och olika branscher. Supernanny-stylingen och Camilla Thulins klänningar.
29:24-43:24 Är nedvärdering av det kvinnliga uttrycket en delorsak till de ökande diagnoserna av könsdysfori hos unga kvinnor? Postmodernt sökande efter identitet som går över styr.
43:27-1:04:33 Känslor inför sin egen kvinnlighet i olika delar av livet—sårbarhet, att läsa Linda Skugge på högstadiet och att färga håret mörkt för att se seriös ut. 
1:04:38-1:19:35 Varför är föräldrar så trendkänsliga, nervösa och slappa? Tilliten till staten som auktoritet i familjefrågor. Stora barngrupper, dagisnormen och inrutad lek.
1:29:39-01:25:58 Uppstyrdhet i stilen, i livet och i vardagen.

Följ gärna Anna-Karin på Instagram: 
https://www.instagram.com/annakarinwyndhamn/

Camilla Thulins klänningar kan du hitta här:
https://camillathulin.se/